TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Mitchell, Angus Ian

Geboortedatum:
augustus 1921
Dienstnummer:
127650
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

? Leading Aircraftman
28 augustus 1942: Pilot Officer on Probation (emergency)
28 februari 1943: Flying Officer on Probation (war sub)
21 maart 1946: Flight Lieutenant (war sub)
28 februari 1947: Flight Lieutenant
1 juli 1952: Squadron Leader
18 januari 1961: retirement on account of medical unfitness for air force service

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
2942nd Field Squadron RAFR, 6th Battalion Oxford and Bucks Light Infantry, 74th Indian Infantry Brigade, 25th Indian Infantry Division, British Indian Army
Toegekend op:
9 februari 1945
Aanbeveling:
Op 29 september 1944, terwijl hij was gedetacheerd bij de Oxfordshire and Buckinghamshire Light Infantry op de South Mayo Range vergezelde deze officier een aanvalsploeg in een aanval op een vijandelijke stelling. Toen de commandant sneuvelde nam Flying Officer Mitchell onmiddellijk het commando op zich en slaagde erin de vijandelijke stelling onder nauwkeurig vijandelijk granaatvuur te overmeesteren en te consolideren. Ondanks de ongewone situatie waarin hij zich bevond bleef hij volkomen kalm en toonde intiatief en vastberadenheid op een hoog niveau.
Op 2 oktober 1944 was hij toegevoegd aan een peloton van het onderhouds regiment dat als gevechtspatrouille werd ingezet in het gebied rond de Sunia Marpara Pimples. De patrouille werd regelmatig aangevallen door sterkere troepen en uiteindelijk omsingeld. Later, toen de situatie ernstig verslechterd was meldd F/O Mitchell zich dapper als vrijwilliger om naar de basis van de compagnie terug te gaan om artilleriesteun te vragen om te helpen bij het terugtrekken van de patrouille. Hoewel hij op die trip weinig dekking had en het terrein onder vuur van vijandelijke automatische wapens lag slaagde hij erin er door te komen.
Zijn optreden was zeer prijzenswaardig en daarmee droeg hij aanzienlijk bij aan het met succes terugtrekken van de patrouille. F/O Mitchell toonde opmerkelijke moed en vastberadenheid bij de uitvoering van een moeilijke en gevaarlijke taak.
Military Cross (MC)

Clasp: Cyprus
General Service Medal 1918-1962
Queen Elizabeth II's Coronation Medal 1953

Bronnen

Foto