TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McKinlay, William Fotheringham

Dienstnummer:
2752131
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Company Quartermaster-Sergeant
Eenheid:
2nd Battalion Black Watch, 14th Infantry Brigade, 70th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
30 december 1941
Voordracht (algemeen):
"Ter erkenning van onderscheidend optreden in het Midden-Oosten (waaronder Egypte, Oost-Africa, De Westelijke Woestijn, Soedan, Griekenland, Kreta, Syrië en Tobroek) in de periode van februari 1941 tot juli 1941."
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrent Officer 2nd Class (Vaandrig 2e Klasse)
Eenheid:
2nd Battalion Black Watch, 14th Infantry Brigade, 70th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
24 februari 1942
Military Cross (MC)
“Op 21 november 1941, tijdens de aanval van het 2de bataljon op ‘TIGER ’vanaf de perimeter van Tobruk, nam CSM McKinley deel aan de aanval op het tussenliggende doel van 'JILL' in bevel van de voorste (rechter) compagnie. Alle vijf officieren werden gedood of gewond.
Met opvallende moed en kalmte bleef hij de verovering van ‘JILL’ en de aanval van drie vijandelijke posten aan de linkerkant leiden.
Daarop zette hij met de overblijfselen van de compagnie, ter sterkte van een zwak peloton, de aanval op het einddoel voort en bereikte uiteindelijk de voorste buitenwijken van ‘TIGER’.
Onder voortdurend zwaar vijandelijk vuur van alle soorten droeg het voorbeeld van leiderschap en dapperheid van deze onderofficier grotendeels bij aan het succes van de operatie."

Bronnen

Foto