TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Haywood, Ronald

Geboortedatum:
1921 (Hednesford/Staffordshire, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
14 januari 1944
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Hannover
Vak: 4. Rij: D. Graf: 6.
Dienstnummer:
649966
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Ronald Haywood was een van 5 broers (een bij de R.A.M.C. in Italië en een andere bij de marine) en drie zussen. Hij bezocht de Rawnsley Council School en daarna het County Mining College. Hij werkte bij de Cannock and Rugely kolenmijn en werkte samen met de opzichters. Omdat hij een goed musicus was ging hij op heel jonge leeftijd bij de Territorials waar zijn broer en vader ook in zaten. In die band speelde hij clarinet en ook in de Hednesford Town Band.
Toen hij 18 werd ging zijn droom, bij de R.A.F. te gaan, in vervulling. Hij diende als boordschutter en radiotelegrafist aan boord van Lancaster Mk III, JA 935, codenaam MG-O tijdens een vlucht naar Braunschweig op 14 en 15 januari 1945. Het toestel startte vanaf Oakington om 16:59 om het doel aan te vallen maar keerde niet terug. De hele bemanning ging verloren. Tijdens de aanval gingen in totaal 38 Britse toestellen verloren.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrant Officer (Vaandrig)
Eenheid:
No. 7 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
18 januari 1944
Aanbeveling:
Warrant Officer Haywood heeft een uitstekende staat van dienst. Hij is een uitmuntend radiotelegrafist en heeft uitmuntende diensten verricht op zowel het Europese strijdtoneel als dat in het Midden Oosten en heeft enkele van de zwaarst verdedigde doelen in Duitsland en Italië aangevallen waaronder Berlijn, Peenemünde en Milaan. Zijn moed en vastberadenheid tegenover de vijand zijn altijd voorbeeldig geweest terwijl zijn ervaring op operaties van grote waarde voor het squadron is geweest.

Op 12 februari 1946 waren zijn ouders en zijn zuster Margaret aanwezig bij de plechtigheid op Buckingham Palace om zijn postume onderscheiding in ontvangst te nemen.
Conspicuous Gallantry Medal (CGM)

Bronnen

Foto