TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dennis, Kevin John

Geboortedatum:
5 september 1924 (Ceduna/South Australia, AustraliŽ)
Dienstnummer:
Aus 437121
Nationaliteit:
Australische (1901-heden, Federaal Koninkrijk)

Biografie

Dennis werkte als bankemployťe toen hij zich op 7 november 1942 in Adelaide meldde voor de R.A.A.F. Na zijn opleiding tot radiotelegrafist/boordschutter (W.A.G.) werd Dennis bij No 462 Squadron R.A.A.F. in Engeland geplaatst waar hij als onderdeel van Bomber Command met de Halifax vloog.
Na de beproeving zoals beschreven in de aanbeveling voor de C.G.M. werd Dennis in het ziekenhuis opgenomen voor een lange herstelperiode waarna hij met zijn Engelse vrouw Olive, waar hij in december 1945 mee was getrouwd, naar AustraliŽ terugkeerde. Hij ging op 7 juni 1946 met groot verlof.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrant Officer (Vaandrig)
Eenheid:
No. 462 (RAAF) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
13 juli 1945
Aanbeveling:
W/O Dennis was radiotelegrafist van een zware bommenwerper die in de nacht van 13 maart 1945 werd uitgestuurd om Frankfort aan te vallen. Kort na het verlaten van het doel werd het toestel door flak geraakt en beschadigd waarbij een bemanningslid sneuvelde en W/O Dennis gewond raakte. Hoewel een van zijn voeten bijna helemaal was afgerukt en zijn andere been ook gewond was, weigerde hij zijn post te verlaten totdat het vliegtuig was geland. Hij bloedde hevig en zelfs na het verlenen van eerste hulp kon de bloeding niet worden gestopt. Hij bleef zijn taken uitvoeren en ontving alle berichten die naar het toestel werden gestuurd, hij kreeg een weerbericht van een uitwijkvliegveld in Frankrijk waar het toestel heen vloog. De moed, getoond door W/O Dennis was van het hoogste niveau want hij moet uitzonderlijk veel pijn hebben geleden.

Tijdens WO 2 werden slechts 10 CGMs (Flying) aan personbeel van de R.A.A.F. uitgereikt.
Conspicuous Gallantry Medal (CGM)

Bronnen

Foto