TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Maxwell, Robert Burton

Geboortedatum:
20 januari 1924 (Toronto/Ontario, Canada)
Dienstnummer:
R165426
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Maxwell maakte 37 operationele vluchten en verliet de R.C.A.F. in 1947. Hij ging studeren aan Toronto University en haalde in 1951 een graad in Chemical Engineering.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant
Eenheid:
No. 428 (Ghost) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
24 oktober 1944
Aanbeveling:
In augustus 1944 werd Flight Sergeant Maxwell uitgestuurd om een doel in Duitsland aan te vallen. Terwijl hij het doel naderde werd zijn toestel door luchtafweer geraakt waardoor een motor uitviel en het electrische systeem beschadigd werd. Ondanks het verliezen van hoogte en een wond aan zijn been vloog deze man door naar het doel waar de bommen handmatig moesten worden gelost. F/Sgt Maxwell vloog zijn toestel daarna terug naar Engeland en maakte een veilige landing. Zijn koelbloedigheid, zijn moed en zijn vastberadenheid om succes te boeken waren van een hoog niveau.
Conspicuous Gallantry Medal (CGM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-Vlieger)
Eenheid:
No. 405 (Vancouver) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
25 september 1945
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Sinds de toekenning van de C.G.M. heeft deze officier een groot aantal operationele vluchten gemaakt. Hij heeft deelgenomen aan aanvallen op zulke zwaar verdedigde doelen als Kiel, Chemnitz, Merseburg en Berlijn. Flying Officer Maxwell is een uitstekend leider die voortdurend moed en plichtsbesef op een hoog niveau heeft getoond.

Bronnen

Foto