TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Souter, William Richard

Geboortedatum:
4 april 1920 (Londen, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
6 december 2008
Dienstnummer:
993647
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Bill Souter kwam in 1934 bij de Daily Mirror als loopjongen. Bij het uitbreken van WO 2 ging hij op 15-08-1940 in dienst bij de Royal Artillery en werd opgeleid tot chauffeur/verbindingsman. In Palestina werd hij bij een Mountain Artillery Regiment geplaatst en later werden hij en zijn batterijcommandant overgeplaatst naar Noord-Afrika om zich bij het 8 Regiment Royal Artillery, onderdeel van de Nieuw Zeelandse 1ste divisie te voegen. Hij diende later in India en Birma.
Zijn laatste plaatsing, passend voor een krantenman, was op de redactie van de krant Polar News van de 49th division, onderdeel van de Britse bezettingsmacht in Duitsland totdat hij op 20-10-1946 afzwaaide. Na de oorlog keerde Souter terug naar de Daily Mirror en kreeg een functie bij de foto afdeling. In de loop van de volgende jaren werd hij bevorderd tot fotoredacteur, daarna tot redacteur kunst, hoofdredacteur en uiteindelijk tot stripredacteur.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Gunner (Soldaat)
Eenheid:
8th Field Regiment, 1st New Zealand Division, New Zealand Military Forces
Toegekend op:
19 maart 1942
Aanbeveling:
Deze man deed het werk van radiotelegrafist in de wagen van zijn batterijcommandant. Hij toonde uitzonderlijk plichtsbesef en minachting voor zijn eigen veiligheid. Hij bleef rustig achter zijn toestel en stuurde berichten over de situatie terwijl anderen dekking zochten voor het zware granaatvuur. Hoewel zijn wagen meer dan eens door scherven werd geraakt bleef hij onverstoorbaar. Het was grotendeels aan het opmerkelijk optreden van deze man te danken dat veel waardevolle informatie de divisiecommandant bereikte.
Military Medal (MM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Gunner (Soldaat)
Toegekend op:
5 april 1945
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Gunner (Soldaat)
Toegekend op:
27 september 1945
Mentioned in Dispatches

Bronnen

Foto