TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wells, Richard John

Overlijdensdatum:
16 maart 1942
Dienstnummer:
39918
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 148 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
10 juni 1941
Aanbeveling:
Op een nacht in mei 1941 was deze officier gezagvoerder van een vliegtuig dat een aanval uitvoerde op het vliegveld van Malème. Ondanks moeilijke weersomstandigheden lokaliseerde F/Lt Wells knap zijn doel en lanceerde een gedurfde duikbomaanval op het vliegveld. Er werden twee series bommen geworpen, de eeerste kwam terecht tussen verspreid opgestelde vliegtuigen en de tweede was een voltreffer op een gebouw.
F/Lt Wells is gedurende een lange periode betrokken geweest bij operaties waarin hij steeds grote vastberadenheid en enthousiasme toonde, gepaard aan een hoge graad van technische en navigatie vaardigheden.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Squadron Leader (Waarnemend Majoor-vlieger)
Toegekend op:
24 september 1941
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Wing Commander (Waarnemend Luitenant-Kolonel-Vlieger)
Eenheid:
No. 108 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
17 oktober 1941
Aanbeveling:
Deze officier heeft zijn eenheid met groot succes aangevoerd. Bij aanvallen op Tripoli werden zes schepen tot zinken gebracht en diverse andere geraakt. Er werd op diverse andere plaatsen uitgebreide schade aangericht. In het bijzonder in Messina werd het hele emplacement met vele wagons erop vernield terwijl het trafostation en een groot gebied erom heen volledig afbrandde. In de korte periode van minder dan een maand heeft Wing Commander Wells alle aanvallen opgezet en geleid waaraan zijn eenheid deelnam, aan 15 ervan nam hij zelf deel. Hij heeft voortdurend opmerkelijk leiderschap, moed en vastberadenheid getoond.

Second DFC awarded as a bar.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto