TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Aston, Frederick Charles

Dienstnummer:
2612864
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Warrant Officer 2nd Class (Waarnemend Vaandrig 2e Klasse)
Eenheid:
Grenadier Guards Attached Iraq Levies
Toegekend op:
19 augustus 1941
Aanbeveling:
Tijdens de operaties op 6 mei 1941 tegen Irakese troepen bij Sin el Dhibban voerde C.S.M. F.C. Aston het bevel over de mortiersectie die door de bevelvoerend officier Land Defenses naar voren was gestuurd om vuursteun te verlenen aan het 1st Kingís Own Royal Regiment dat de heuvelrug aanviel die uitkeek over Sin el Dhibban en te helpen bij het uitschakelen van twee mitrailleurnesten die de opmars ophielden.
Hij toonde opmerkelijke vastberadenheid en moed bij het naar voren brengen van zijn mortieren naar een positie die dicht genoeg bij was om deze twee nesten onder vuur te nemen.
Hij was van grote steun bij de opmars door zijn nauwkeurige vuurleiding, door het opstellen van zijn mortieren en het regelen van de aanvoer van munitie en mortiergranaten.
Tijdens de actie ging hij terug en verzamelde onder zwaar vuur zijn mannen en liet ze naar een vooruitgeschoven positie gaan van waaruit hij erin slaagde de mitrailleurnesten, die de opmars ophielden, met goed gevolg onder vuur te nemen.
Gedurende de laatste fase van de opmars ging hij met een sectie schutters naar voren om af te rekenen met vijanden die zich nog verzetten.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto