TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Windmill, Stanley Arthur

Dienstnummer:
1394267 (NCO)/174076 (Officer)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Stanley Windmill ging op 20 jarige leeftijd in 1937 in dienst bij de gemeentepolitie van Londen. Toen de oorlog uitbrak deed hij, ondanks dat hij een beschermd beroep had, meerdere verzoeken omn deel te mogen memen aan de oorlogsinspanningen. Na diverse pogingen kwam hij als reservist in dienst bij de R.A.F. Tijdens zijn operationele loopbaan deed hij twee tours bij No. 158 Squadron en maakte meer dan 40 vluchten naar belangrijke doelen in heel Duitsland. Hij nam ook deel aan de beruchte 1.000 Bomber Raid op Neurenberg in maart 1944.
Bevorderingen:
? Warrant Officer
20 maart 1944: Pilot Officer on Probation (emergency)
12 september 1944: Flying Officer on Probation (war sub)
12 maart 1946: Flight Lieutenant (war sub)

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 158 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
19 september 1944
Aanbeveling:
Op een nacht in juni 1944 was deze officier piloot van een vliegtuig dat was uitgestuurd voor een aanval op Trappes. Tijdens de operatie werd het toestel van dichtbij aangevallen door een jager. Met een knappe manoeuvre ontweek Flight Lieutenant Windmill de jager maar even later kwam het vijandelijke toestel weer dichterbij. F/Lt Windmill reageerde weer goed op de aanwijzingen van zijn schutters en kwam in een positie van waaruit ze gericht vuur konden geven en het vijandelijke toestel neerschoten. Tijdens deze geestdriftighe actie toonde F/Lt Windmill grote bekwaamheid, kalmte en samenwerking. Hij heeft aan een groot aantal missies deelgenomen waarbij hij een groot aantal doelen heeft aangevallen.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto