TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Emly, Richard Walter Francis

Geboortedatum:
22 mei 1918 (Greenwich/Londen, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
5 februari 2007 (Leeds)
Dienstnummer:
2332894
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Richard Emly, Royal Signals, was radio operateur en codeur die met de troepen achter de vijandelijke linies werd gedropt en samen werkten met guerilla leiders bij het organiseren van droppingen en het ontwijken van Duitse troepen.
Na de oorlog nam hij dienst bij de Territorial Army.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Signalman
Eenheid:
Balkans & Middle East Section, Special Operations Executive (SOE), British Government
Toegekend op:
14 oktober 1943
Aanbeveling:
Gedurende de afgelopen 6 maanden is deze soldaat in door de vijand bezet gebied geweest als radio operateur en coderingsspecialist voor guerilla leiders. Gedurende die periode heeft hij onder de moeilijkste omstandigheden onwankelbaar plichtsbesef getoond en heeft zijn werk opgewekt en efficiënt gedaan. Zijn discipline is voorbeeldig geweest terwijl zijn energie, zijn initiatief en zijn vastberadenheid een aanmoediging zijn geweest voor allen die met hem in contact zijn geweest.
Zijn aanbeveling werd in eerste instantie op 9 april 1943 opgesteld door Brigadier G. Armstrong, het hoofd van de militaire missie in Joegoslavië en onder de aanbeveling is een extra notitie geplaatst die luidt: "Er wordt verzocht deze onderscheiding toe te kennen. Om veiligheidsredenen mag dit niet worden gepubliceerd".
British Empire Medal (BEM & EGM)

EIIR
Efficiency Medal / Territorial Decoration

Bronnen

Foto