TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kingzett, Brian

Geboortedatum:
2 mei 1910
Overlijdensdatum:
26 januari 2000
Dienstnummer:
44911
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Na zijn afstuderen aan de Royal Military Academy ging Brian Kingzett op 30 januari 1930 naar het Royal Regiment of Artillery als 2de luitenant. Als Captain Kingzett werd hij tijdens zijn eerste campagne – Operation Torch, de Geallieerde invasie van Frans Noord-Afrika - op 1ste Kerstdag 1942 onderscheiden met het Military Cross. Hij was commandant van het 64th Anti Tank Regiment van commandant van de Britse troepen op Malta en in Lybië.het Britse 1ste Leger in Tunesië; hij was ook plaatsvervangend

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Lieutenant-Colonel (Waarnemend Luitenant-Kolonel)
Eenheid:
64th Anti-Tank Regiment R.A., Divisional Troops, 78th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
23 september 1943
Aanbeveling:
Capt, T/Major, A/Lt Col B Kingzett heeft een reputatie van onwankelbare vastberadenheid en enthousiasme. Toen hij het commando voerde over 457 Light Infantry stuurde hij regelmatig waardevolle en weloverwogen berichten naar het divisiehoofdkwartier over de voortgang van de diverse acties, sprak geruchten tegen en toonde aan het begin van zijn eerste campagne vertrouwen en een opmerkelijk gevoel voor tactiek. Zijn houding onder tegenslagen was een voorbeeld voor allen. Op 25 december, nadat hij het commando over 64 A.TK Regt had overgenomen, behield hij onder vuur van dichtbij door zijn persoonlijke leiding 2 zes-ponds kanonnen op Longstop Hill die hij dicht achter de infanterie had laten oprukken tijdens de aanval op die plek en die onder de voet dreigden te worden gelopen. Hij haalde later een eenheid Geallieerde troepen over, die zich tijdens de algemen achterwaartse beweging ook terugtrokken, om stand te houden en een defensieve positie in te nemen. Deze troepen hadden geen munitie die Lt Col Kingzett met geleende vrachtwagens uit Medjes ging halen. Sinds Lt Col Kingzett het bevel overnam is zijn regiment sterk vooruit gegaan wat betreft scherpte, waakzaamheid en militair inzicht.
Military Cross (MC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Brigadier (Brigade Generaal)
Eenheid:
late Royal Regiment of Artillery
Toegekend op:
1 januari 1962
Commander of the Order of the British Empire (CBE)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met 1st Army gesp
Italy Star
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met S.E.Asia 1945/46 gesp.
General Service Medal 1918-1962

Bronnen

Foto