TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Brown, Henry

Overlijdensdatum:
26 februari 2006
Dienstnummer:
S/115193
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrent Officer 2nd Class (Vaandrig 2e Klasse)
Eenheid:
No. 1 Commando, 3rd Commando Brigade, 25th Indian Infantry Division, British Indian Army
Toegekend op:
6 juni 1946
Aanbeveling:
Quartermaster Sergeant Brown nam deel aan de landingen bij Akyab, Myebon en Kangaw. Gedurende deze operaties speelde hij een actieve rol bij het vaak onder vuur naar voren helpen brengen van vorraden wanneer hij zich niet bezig hield met schrijfwerk. In het bijzonder bij Kangaw deed Brown zijn werk aan de voet van Heuvel 170 met kalme en volledige minachting van de vijandelijke beschieting. Gedurende deze operaties werd zijn optreden in het veld alleen maar geëvenaard door de efficiency en snelheid die vijf jaar lang zijn werk hebben gekenmerkt.
Q.M.S. Brown is medeoprichter van No. 1 Commando nadat hij in mei 1940 bij HQ Bodo kwam en daarna overstapte naar No. 1 Commando toen de afzonderlijke compagnieën werden omgevormd tot Commando`s. Hij heeft nu vijf jaar gediend als Eerste Schrijver en die vijf jaar waren een ononderbroken staat van deskundigheid in dienst van de eenheid.
Hij diende in de Noorse campagne van 13 mei tot 3 juni 1940 en in de campagne in Noord-Afrika van 7 november 1942 tot 23 april 1943.
Member of the Order of the British Empire (MBE)
Toegekend op:
1977
Queen Elizabeth II Silver Jubilee Medal

Bronnen

Foto