TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Alcantar, Max L.

Geboortedatum:
14 december 1921 (Fresno/California, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
25 februari 1945 (Ellen, Duitsland)
Begraven op:
Amerikaanse Oorlogsgraven Liberty Veterans Cemetery
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

PFC Max Alcantar werd door geweervuur gedood toen hij een huis in Ellen betrad. Hij was op slag dood.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company K, 415th Infantry Regiment, 104th Infantry Division "Timberwolf", U.S. Army
Toegekend op:
1 december 1944
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie in **** (Stolberg, Duitsland) op 18 november 1944.
In de middag van 18 november kreeg de compagnie van Pvt Alcantar opdracht zich uit een klein, dichtbebost park terug te trekken. Waarneming door de vijand was zeer goed en zijn mortier- en artillerievuur was zeer zwaar. Het plan was om op de rechterflank in golven terug te trekken met kikkersprongen. Achter de compagnie werd een actief vijandelijk mitrailleurnest ontdekt. Pvt Alcantar zat in de eerste golf en toen ze naast de vijandelijke stelling kwamen werd het vuur op hen geopend. Pvt Alcantar bond onmiddellijk met zijn automatische wapen de strijd met de vijand aan.
Voor die actie moest hij een ongedekte positie innemen, zowel voor de mitrailleurschutter als voor de zware mortierbeschieting op hen. Pvt Alcantar bracht met zijn actie de mitrailleur tot zwijgen en hoewel hij door scherven gewond was geraakt, behield hij zijn positie totdat zijn kameraden zich op een veilige plek hadden teruggetrokken waarna hij zich bij hen voegde. Deze heldhaftige actie onder zwaar vijandelijk vuur vanaf een volkomen ongedekte positie weerspiegelt de beste strijdgeest van de Amerikaanse soldaat.

Headquarters, 104th Infantry Division, General Orders No. 20
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen