TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

White, Lawrence Kermit "Red"

Geboortedatum:
10 juni 1912 (Tennessee, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
5 april 2006
Begraven op:
United States Military Academy Post Cemetery
Vak: XXXVI. Rij: A. Graf: 40.
Dienstnummer:
0-19241
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
148th Infantry Regiment, 37th Infantry Division, U.S. Army
Toegekend op:
16 juni 1945
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie op Luzon op de Filippijnen, 16 en 17 april 1945.
Toen de opmars van het 148th Infantry Regiment waarover hij het bevel voerde door intens vijandelijk vuur werd opgehouden, verliet Colonel White zijn vooruitgeschoven waarnemingspost, voegde zich bij de voorste eenheden en nam de leiding over de situatie op zich. Hoewel hij vaak blootstond aan het vijandelijke vuur leidde hij de aanval zo vaardig dat zijn regiment 6 kilometer kon oprukken en het Japanse vuur tot zwijgen brengen. De volgende dag lanceerden vijandelijke troepen een sterke, door tanks gesteunde tegenaanval op Colonel White’s voorste infanterie en pantsereenheden. De situatie was gevaarlijk en vereiste onmiddellijke, felle actie. Colonel White verliet nogmaals de relatieve veiligheid van zijn waarnemingspost, haastte zich naar het front en leidde zelf de tegenmaatregelen met als gevolg de vernetiging van de vijandelijke tanks en het uiteenjagen van de bijbehorende Japanse infanterie. Tijdens de aanval werd Col. White door vijandelijk mitrailleurvuur geraakt waardoor hij zijn been brak. Hij weigerde afgevoerd te worden totdat de gewonden naast hem waren verzorgd en gaf daarna zijn laatste bevelen aan de officier die hem verving voordat hij zich van het strijdtoneel liet afvoeren.

Headquarters, 37th Infantry Division, General Orders No. 157
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
148th Infantry Regiment, 37th Infantry Division, U.S. Army
Toegekend op:
1945
Distinguished Service Cross (DSC)
Aanbeveling:
"Colonel (Infantry) Lawrence Kermit White, United States Army, werd onderscheiden met het Distinguished Service Cross wegens uitzonderlijk heldendom in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand terwijl hij het bevel voerde over het 148th Infantry Regiment, 37th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen van 2 tot 15 februari 1945 op de Filippijnen. Toen een pelotonsleider sneuvelde nam Colonel White het bevel over. Aangemoedigd door zijn voorbeeld zette zijn eenheid de aanval met succes voort. Daarna, toen hij de oversteek over de rivier de Pasig in Manilla leidde werd het gebied gebombardeerd. Hij gaf zijn mannen beverl dekking te zoeken in de schuilkelder maar bleef zelf achter en leidde kalm de oversteek. Een week later, toen hij geen verbinding kon krijgen met een van zijn bataljons ging hij zelf onder zwaar vijandelijk vuur naar voren om de noodzakelijke informatie te krijgen.
Colonel White’s dappere leiding, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting vormen een voorbeeld van de beste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika en strekken hem, zijn eenheid en de landmacht van de Verenigde Staten tot grote eer.

Headquarters, U.S. Army Forces in the Far East, General Orders No. 125
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Tweede BSM als Bronze Oak Leaf Cluster ontvangen.
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Derde BSM als Bronze Oak Leaf Cluster ontvangen.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto's