TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bennett, Raymond Eugene "Ray"

Geboortedatum:
5 februari 1915 (Brewer/Maine, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
22 november 2001 (Niherne/Centre, Frankrijk)
Begraven op:
American Legion Mausoleum
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
6th Army Group, U.S. Army
Toegekend op:
1945
Aanbeveling:
Major Bennett werkte als oudste pers censor op Amerikaanse en Franse persbureau’s nadat de censuur had geregeld van inlichtingen voor publicatie uit diverse bronnen, omvattende alle public relations publicaties, artikelen van oorlogscorrespondenten, soms 50 in aantal en alle officiële informatie die was vrijgegeven door het hoofdkwartier van de 6th Army Group, de 7th Army en het hoofdkwartier van het Franse 1ste leger. Bijzonder opmerkelijk is het feit dat Major Bennett aanzienlijk bijdroeg aan een beter begrip bij het Amerikaanse publiek voor de rol van de 6th Army Group in de oorlog, door zijn voortdurend juiste beslissingen omtrent feiten van de hoogste veiligheidsclassificatie. Deze actie strekt hem, zijn organisatie en de Amerikaanse landmacht tot grote eer.

Uitgereikt door Major General David G. Barr.
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
6th Army Group, U.S. Army
Toegekend op:
1945
Croix de Guerre (1939-1945)
Aanbeveling:
Nadat hij samen met troepen van het Franse leger was geland, volgde hij die vanaf de kust van zuid Frankrijk tot aan het meer van Konstanz in Duitsland en aarzelde nooit om oorlogscorrespondenten te vergezellen op hun gevaarlijkste missies. Tijdens de gevechten rond Colmar ging hij meerdere malen naar plekken waar zwaar gevochten werd en toonde daarbij een hoog moreel en grote moed.

Uitgereikt door Generaal Jean de Lattre de Tassigny

Bronnen

Foto