De website is nu nog groter en beter geworden! WW2Awards.com is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu zijn de secties Personen en Onderscheidingen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Piacentile, Jules Vincent

Geboortedatum:
19 juli 1894 (Tenes, Algeria)
Overlijdensdatum:
oktober 1945 (Paris, Frankrijk)
Nationaliteit:
Franse

Biografie

In Val de Grace overleden (Militair Hospitaal - Parijs)

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eenheid:
Division d'Oran, Armťe de terre
Toegekend op:
21 augustus 1944
Samenvatting:
Aanbeveling:
Commandant Jules Piacentile, Chefferie du Gťnie, Division Territorial díOran, French Army, wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten van November 1942 tot maart 1943.
Na de landing van Amerikaanse troepen in Noord-Afrika hielp Commandant Piacentile enorm bij het verkrijgen van voldoende grond faciliteiten, geschikte gebouwen en het opzetten van hospitaal voorzieningen naast het benodige land en de gebouwen voor het Invason Training Center. Met ongewone deskundighheid en een vooruitziende blik verkreeg hij een dusdanig goede samenwerking met Franse militaire en burger autoriteiten dat alle problemen die ontstonden tussem Frankrijk en Amerika snel werden opgelost en dat aan de vereiste militaire behoeften met de minst mogelijke vertraging werd voldaan. Zijn werk droeg aanzienlijkl bij aan het succes van de Geallieerde oorlogsinspanningen.
Legion of Merit - Officer (LoM - O)

Bronnen

  • Foto: Van een verzamelaar; bekend bij STIWOT
  • - Van een verzamelaar; bekend bij STIWOT

Foto