TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Buckmaster, Elliott "Buck"

Geboortedatum:
19 oktober 1889 (Brooklyn/New York, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
10 oktober 1976 (Coronado/California, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Loopbaan:
6 juli 1920 - 12 juli 1920: temporary Commanding Officer, USS Asheville (PG-21).

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Eenheid:
U.S.S. New Jersey (BB-16), U.S. Navy
Toegekend op:
13 juli 1914
Voor het redden van een gewonde zeeman.
Navy and Marine Corps Medal (NMCM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Yorktown (CV-5), U.S. Navy
Toegekend op:
8 mei 1942
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkeleijke diensten in een positie met grote verantwoordeijk verleend aan de Regeing van de Verenigde Staten van Amerika als commandant van de carrier U.S.S. Yorktown (CV-5) in actie tegen vijandelijke troepen in de periode van 4 tot 8 mei 1942. De squadrons onder bevel van Captain Buckmaster vielen met succes 9 vijandelijke schepen aan en brachten die tot zinken naast talloze vernietigde vliegtuigen op Tulagi op 4 mei en de aanvallen op 7 en 8 mei resulteerden in het tot zinken brengen van een Japanse carrier, een kruiser en het zwaar beschadigen of tot zinken brengen van een 2de carrier. Op 8 mei manoeuvreerde hij zijn schip zo vaardig dat hij met succes 9 torpedoís kon ontwijken en op een na alle bommen tijdens een langdurige en gecoŲrdineerde aanval van vijandelijke vliegtuigen afkomstig van carriers. Captain Buckmasterís acties tijdens deze gevechten waren een bron van inspiratie voor de bemanning van zijn schip; de opmerkelijke uitvoering van de taken en de gezonde geest van agressie getoond door de squadrons onder zijn commando passen binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander in Chief, Pacific: Serial 2050
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
U.S.S. Yorktown (CV-5), U.S. Navy
Toegekend op:
20 juli 1942
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkeleijke diensten in een positie met grote verantwoordeijk verleend aan de Regeing van de Verenigde Staten van Amerika als commandant van de carrier U.S.S. Yorktown (CV-5), het vlaggenschip van Task Force 17 tijdens geslaagde acties tegen de vijand op 4 juni 1942. De squadrons onder zijn commando vielen met succes 3 vijandelijke carriers aan en beschadigden ze. Door zijn superieure leiding droeg hij uiterst effectief bij aan het succes van deze slag. De uitvoering van zijn taak was steeds in overeenstemming met de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander in Chief, Pacific: Serial 19 (Gold Star in lieu)
National Defense Service Medal (NDSM)

Bronnen