TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hollingsworth, John Christie

Geboortedatum:
12 september 1909 (Georgia, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
11 november 1944 (Stille Oceaan)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Scamp (SS-277), U.S. Navy
Toegekend op:
3 september 1944
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van uitstekende diensten aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika als bevelvoerend officier van de U.S.S. Scamp (SS-277) tijdens de 7de oorlogspatrouille van die boot in vijandelijke, door Japan beheerste wateren tussen 3 maart en 22 april 1944. Toen zijn boot op 7 april door een vijandelijk watervliegtuig werd gebombardeerd terwijl hij probeerde een bericht te verzenden over een vijandelijke strijdmacht, leidde Commander Hollingsworth noodreparaties aan zijn boot onder dichte rook uit de centrale om zijn boot in staat te stellen uit het gebied te ontsnappen en naar de haven terug te keren. Zijn leiderschap, moed en plichtsbesef waren in overeenstemming met de beste tradities van de Amerikaanse Marine. Commander Hollingsworth is gerechtigd tot het dragen van de Combat V.

Met "V" device (Pacific Fleet Board of Awards: Serial 73)
Legion of Merit - US Military
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Triton (SS-201), U.S. Navy
Toegekend op:
10 februari 1948
Silver Star Medal (SSM)
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid als Eerste Officier en Assistant Approach Officer van de U.S.S. Triton (SS-201) tijdens de 2de oorlogspatrouille van die boot in vijandelijke, door Japan beheerste wateren van de Oost-Chinese Zee tussen 25 janauri en 19 maart 1942. Met zijn uitstekende beoordelig en grondige kennis van aanvalsproblemen leverde Commander Hollingsworth aanzienlijke steun aan zijn bevelvoerend officier bij de uitvoering van vier geslaagde torpedo aanvallen die ondanks intensieve vijandelijke anti-duikbootpatrouilles en slecht weer, resulteerden in het tot zinken brengen van twee vijandelijke schepen van in totaal 12.000 ton en het beschadigen van twee andere van in totaal 15.000 ton. Zijn moed en plichtsbesef gedurende de hele periode kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse Marine.

Board Serial 0433 (postuum toegekend)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Scamp (SS-277), U.S. Navy
Purple Heart
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

1 bronze campaign star
Asiatic-Pacific Campaign Medal

Bronnen