TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Buyukly, Anton Efimovich

Geboortedatum:
1915 (Alexandrovka, Keizerrijk Rusland)
Overlijdensdatum:
14 augustus 1945 (Koton, Japan)
Begraven op:
Sovjet Oorlogsbegraafplaats Leonidovo
Nationaliteit:
Sovjet (1922-1991, Volksrepubliek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Starshiy Serzhant (1e Sergeant)
Eenheid:
165th Infantry Regiment, 79th Infantry Division, 16th Army, 2nd Far Eastern Front, Red Army
Toegekend op:
6 mei 1965
"Het 165e Infanterie Regiment, waarin sergeant Buiukly diende, maakte vorderingen in het eerste echelon. Op 14 augustus 1945, op een van de lijnen nabij het station van Koton, werden de aanvallers tegengehouden door krachtig machinegeweervuur vanuit een bunker. Op dit kritieke moment bood Buiukly aan om de vijandelijke vuurpositie te onderdrukken. De compagniescommandant keurde zijn plan goed.

Onze machinegunners onderdrukten de bunker, terwijl de senior sergeant, gewapend met handgranaten, naar de bunker kroop. Onze soldaten volgden de kameraad op de voet en wachtten tot het vuur uit de bunker gesmoord was. Op een afstand van tien stappen van de bunker liep Buiukly een ernstige wond op, stopte eventjes, maar vond de kracht om weer op te staan en het schietgat van de bunker af te sluiten. Door zijn leven op te offeren verzekerde Buiukly het succes van het regiment."

Postuum toegekend
Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Starshiy Serzhant (1e Sergeant)
Toegekend op:
6 mei 1965
Orden Lenina