TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lappin, John

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Section Officer
Eenheid:
AFS Liverpool, Auxiliary Fire Service (AFS), Civil Defence Service (CD), Home Office, British Government
Toegekend op:
16 december 1941
Aanbeveling:
Lappin werd geprezen voor leiderschap en plichtsbesef toen het ss Malakand, geladen met duizenden tonnen munitie in brand stond bij Huskisson Dock.
Vijandelijke actie veroorzaakte een grote brand op een kade waaraan een schip geladen met explosieven was aangemeerd. Het schip en loodsen er omheen brandden fel en bommen bleven overal neerkomen. Zich volledig bewust van het enorme risico bestreed een brandweerploeg onder leiding van Section Officer Lappin de brand in de loodsen in een dappere maar vergeefse poging om het brandende schip te bereiken en te behouden. Het schip vloog uiteindelijk in de lucht waardoor er vele doden vielen maar de Section Officer haalde de mannen onder zijn bevel bijeen en hoewel ze van vermoeidheid bijna omvielen bleef hij de situatie de baas. Lappin toonde een fraai voorbeeld van moed en plichtsbesef en voerde zijn mannen aan zonder acht te slaan op zijn eigen veiigheid.
George Medal

Bronnen

Foto