TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ogilvie, Patrick Bruce Bine

Geboortedatum:
14 januari 1910
Overlijdensdatum:
11 december 1944
Vermeld op:
Gedenkplaats Vermiste Vliegeniers Runnymede
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Squadron Leader (Majoor-Vlieger)
Toegekend op:
11 april 1941
Aanbeveling:
In maart 1941 maakte deze officier een belangrijke verkenningsvlucht en behaalde de meest waardevolle resultaten. Bij de uitvoering van deze belangrijke taak toonde Squadron Leader Ogilvie gedurende de vlucht van meer dan 1770 kilometer uitzonderlijke deskundigheid op het gebied van navigatie. Als bevelvoerend officier van de eenheid heeft Sq Ldr Ogilvie een uitmuntend voorbeeld gesteld, zowel in de lucht als op de grond en zijn moed en vastberaden leiderschap zijn opmerkelijk geweest. Hij heeft talloze verkenningen bij daglicht uitgevoerd, vaak onder moeilijke omstandigheden en heeft bij veel gelegenheden opmerkelijke resultaten bereikt.
Distinguished Service Order (DSO)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Wing Commander (Luitenant-Kolonel-Vlieger)
Eenheid:
No. 15 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
9 januari 1942
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Op een dag in december 1941 deed een sterke formatie bommenwerpers een vastberaden aanval op de Duitse oorlogsschepem Gneisenau en Scharnhorst in Brest. De operatie werd uitgevoerd onder uitzonderlijk zwaar en nauwkeurig afweervuur en vastberaden aanvallen door vijandelijke jagers. Niettemin zetten de betrokken bemanningen hun aanval tot het uiterste door en slaagden erin treffers op hun doelen te plaasten. Diverse vijandelijke toestellen werden neergeschoten. Het succes van de operatie, die de hoogste graad van deskundigheid en moed vereiste, strekken de inspanningen van de deelnemende bemanningen tot de hoogste eer.

Bronnen

Foto