TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Landler, Sandor

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
No. 51 Commando, Combined Operations Headquarters, War Office, British Government
Toegekend op:
19 augustus 1941
Aanbeveling:
Op 1 mei 1941 ging Raider Landler met zijn eenheid naar voren om deel te nemen aan een nachtelijke aanval op een vijandelijke stelling aan weerszijden van de Falagapas. De eenheid waar hij bij diende bereikte zijn doel onder zeer zwaar mitrailleur- en mortiervuur. De commandant van de eenheid raakte door een mortiergranaat gewond aan beide benen. Raider Landler ondernam de gevaarlijke en vermoeiende taak de commandant onder zeer zwaar vuur van een steile helling af te dragen. Bij elk geluid dat hij maakte, opende een mitrailleur van dichtbij het vuur.
Raider Landler bleef met de grootste moed en minachting voor persoonlijk gevaar zijn commandant dragen hoewel hij uitgeput was en weigerde hem te verlaten; hij nam vrijwillig de vermoeiende taak van brancarddrager op zich. Hij toonde verder grote moed en minachting voor gevaar tijdens de verovering van Commando Hill op 1 mei toen hij onder zwaar vuur werd ingezet als koerier.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto