TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Singh, Babu

Geboortedatum:
april 1921 (Nath, Brits-Indie)
Nationaliteit:
Indiaasche (1858-1947, Britse Kolonie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sepoy (Soldaat)
Eenheid:
11h Sikh Regiment, Indian Army
Toegekend op:
1 november 1945
Aanbeveling:
In de nacht van 3 op 4 juli 1945 bij Abya was Sepoy Babu Singh lid van een geïsoleerd peloton in het dorp Satthwagyon dat gedurende de nacht fel werd aangevallen door ongeveer 150 vijanden. Alle verbindingen met het bataljon waren verbroken en de positie van het peloton was wanhopig omdat tegen 06:00 uur 's ochtends elke man nog maar 10 schoten munitie had.
Sepoy Babu Singh meldde zichals vrijwilliger om een bericht naar het bataljon te brengen, ongeveer 4,5 kilometer verderop. Om dat te doen, samen met een tolk, trok hij zijn kleren uit en sloeg een lendendoek om. Toen, geheel onder water kropen ze door een sloot de stelling uit en dwars door de vijanden die er omheen lagen. Ze mengden zich onder de plaastelijke bevolking die door de Japanners werden verdreven en wandelden openlijk vlak langs twee Japanse wachtposten. Toen ze eenmaal het dorp uit waren renden beide mannen over 4,5 kilometer door onder water staande rijstvelden en brachten een schriftelijk bericht naar het bataljon. Daarna begeleidden ze een compagnie naar een punt van waaruit die de vijand in de flank kon aanvallen en het onder druk staande peloton ontzetten. De dapperheid en het plichtsbesef van deze twee mannen waren belangrijke factoren bij het redden van het peloton omdat men zich vanwege de verwarde situatie zich niet realiseerde dat het peloton in fel gevecht was verwikkeld.
Military Medal (MM)
Rang:
Sepoy (Soldaat)
Toegekend op:
november 1947
"Voor dapper optreden in Jammu & Kashmir.
Vir Chakra

Bronnen

Foto