TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Singh, Mohindar

Nationaliteit:
Indiaasche (1858-1947, Britse Kolonie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Havildar (Sergeant)
Eenheid:
3rd Battalion, 12th Frontier Force Rifles, Indian Army
Toegekend op:
20 september 1945
Aanbeveling:
Op 15 september 1943 ontsnapte Havildar Mohindar Singh voor de eerste keer uit Avezzano en leidde een kleine groep de bergen in waar hij contact maakte met een bevriende boer en daar de hele winter bleef. Op 7 januari 1944 werd hij echter overrompeld door de Duitsers en weer gevangen genomen. Op 15 maart 1943, per trein op weg naar Duitsland maakte hij een gat in de bodem van de wagon, liet zich eruit vallen en wachtte tot de trein voorbij was. Toen die eenmaal weg was trok hij be bergen in richting Zwitserland maar op de 5de dag werd hij weer opgepakt en naar Nancy gestuurd.
Op 1 september werd hij toegevoegd aan een colonne die naar Duitsland moest marcheren. Gebruikmakend van de gelegenheid dook Havildar Mohindar Singh uit het zicht van de colonne toen de bewaker even niet keek, zocht zijn toevlucht in een huis vlakbij en werd 2 weken later door de Amerikanen gevonden.
Gezien zijn moed bij 3 ontsnappingspogingen heerst de mening dat Havildar Mohindar Singh moet worden voorgedragen voor toekenning van de Military Medal.
Military Medal (MM)

North West Frontier 1937-39
India General Service Medal (1936 IGSM)

Bronnen

Foto