TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Singh, Naik (I.D.S.M.)

Geboortedatum:
(Paragpur, Brits-Indie)
Nationaliteit:
Indiaasche (1858-1947, Britse Kolonie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sepoy (Soldaat)
Eenheid:
"A" Company, 4th Battalion, 15th Punjab Regiment, Indian Army
Toegekend op:
17 januari 1946
Aanbeveling:
Gian Singh is sepoy in A Company 4/15 Punjab Regiment. In de periode van 12 februati tot 12 mai 1945 heeft deze sepoy eem opmerkelijke rol gespeeld tijdens de vele harde en felle gevechten geleverd door zijn compagnie. Tijdens alle acties heeft deze sepoy een onwankelbaar voorbeeld van dapperheid, plichtsbesef en volledige minachting voor eigen veiligeid gesteld.
Op 27 februari 1945 nam deze sepoy, toen de compagnie in het gebied tussen Ngatheyauk en Letpanchibaw onder vuur van allerlei soorten Japanse wapens kwam, de Bren sectie over toen de No. 1 gewond raakte en hoewel onder voortdurend vuur hielp hij het voorste peloton dat vastgenageld zat, zich terug te trekken door het afgeven van nauwkeurig dekkingsvuur.
Tijdens een tankaanval op een Japanse stelling in maart 1945 speelde deze sepoy een opmerkelijke rol bij de verovering van een Japans 105mm kanon dat gedekt werd door Japanse infanterie. Hij bestormde een Japanse loopgraaf van waaruit het kanon werd gedekt en doodde 2 Japanners terwijl 2 anderen ontsnapten. Niet tevreden met het resultaat rende hij de vluchtende Japanners achterna, vurend vanaf de heup.
Op 12 april 1945 kreeg A Company bevel 's nachts op te trekken over door Japanners bezet terrein en een wegblokkade op te richten op de weg van Kyauk naar Chauk. Toen ze bij de weg aankwamen, werd de compagnie door zeker 100 Japanners aangevallen, ondersteund door lichte mitrailleurs en granaatwerpers. Sepoy Gian Singh hoorde bij het peloton dat de oostelijke perimeter bezet hield. Zijn peloton leed aanzienlijke verliezen en 2 van de lichte mitrailleurposten werden uitgeschakeld. Een Japanse bajonetaanval was op 25 meter van de positie afgeslagen maar vanwege het uitschakelen van beide mitrailleurposten en de hoge verliezen, liep het peloton nog steeds groot gevaar door de resterende Japanners in hun stellingen. Toen zijn sectiecommandant met 2 andere sepoys hun eigen stelling verlieten en de Japanse stelling frontaal aanvielen, was sepoy Gian Singh de eerste die hen vergezelde, vanaf de heup vurend met zijn Tommy gun. Deze kleine tegenaaval verrastte de Japanners zodanig dat ze terugvielen op een stelling verder naar achteren en deze pauze van een paar minuten stelde het peloton in staat opnieuw posities in te nemen om een volgende aanval het hoofd te bieden die met succes werd afgeslagen.
Het lijdt geen enkele twijfel dat de acties van deze sepoy van enorme steun waren bij het voorkomen van een doorbraak in de perimeter van het peloton.
Wegens zijn aandeel in de bevrijding van Birma, zijn dappere acties en moed die overeenkwamen met de hoogste tradities van zijn volk, verdient deze sepoy een zeer hoge onderscheiding.
Indian Distinguished Service Medal (IDSM)

Bronnen

Foto