TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Simner, Kenneth Nugent

Geboortedatum:
1898
Overlijdensdatum:
27 december 1946
Begraven op:
Brookwood Military Cemetery
Vak: 34A. Rij: D. Graf: 10.
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant-Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
No. 2 Railway Construction and Maintenance Group R.E., HQ Transportation, Transportation Troops, Headquarters, British Expeditionary Force (BEF), British Army
Toegekend op:
20 december 1940
"Deze officier nam samen met luitenant-kolonel W.A.T. Pennant gezamenlijk de leiding over de haven van Calais als dokinspecteurs en ging opgewekt en efficiënt door [met zijn werk] onder zowel voortdurende luchtaanvallen als onder direct granaatvuur."
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Colonel (Tijdelijke Kolonel)
Eenheid:
Movement and Transportation GHQ, Middle East Command, British Army
Toegekend op:
9 september 1942
Officer of the Order of the British Empire (OBE)
"Col. Simner heeft uitstekend en constant hard werk verricht, eerst als Director of Railways en daarna als Deputy Director Tn. Construction. De snelle bouw van de WESTERN DESERT-spoorweguitbreiding en de uitstekende voortgang van de HAIFA-BEIRUT-TRIPOLI en andere spoorwegconstructies zijn grotendeels te danken aan zijn ijver, goede organisatie en technisch vermogen en aan de onvermoeibare inspanningen die hij heeft geleverd om door te gaan met de bouw van deze werken. Ik raad hem ten zeerste aan voor een OBE"

Bronnen

Foto