TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ivor-Moore, Thomas

Geboortedatum:
1897
Overlijdensdatum:
18 april 1946
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Brookwood Cemetery
Graf: 211270.
Dienstnummer:
13781
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)
Rang:
Second-Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Machine Gun Corps, British Expeditionary Force (BEF), British Army
Toegekend op:
26 juli 1917
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en plichtsbesef terwijl hij het bevel voerde over mitrailleurs. Toen hij tijdens zijn opmars werd opgehouden door een vijandelijke mitrailleur, stelde hij een bomploeg samen waarmee hij met succes de vijand omsingelde en het vijandelijke wapen en de bemanning uitschakelde. Zijn optreden vormde een uitstekend voorbeeld van moed en vastberadenheid.
Military Cross (MC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Brigadier (Tijdelijk Brigade Generaal)
Eenheid:
Headquarters, Eighth Army, British Army
Toegekend op:
28 juni 1945
Commander of the Order of the British Empire (CBE)
Aanbeveling:
Als mijn Brigadier A.F.V. was deze officier grotendeels verantwoordelijk voor de training, uitrusting en onderhoud van de pantserformaties van dit leger, bestaande uit niet minder dan elf tankbrigades.
In de organisatie die Brigadier Ivor-Moore heeft geperfectioneerd, is de sterkte van de pantserformaties op prijzenswaardige manier gehandhaafd tijdens de langdurige offensieve operaties in 1944, over grote afstanden en onder grote moeilijkheden. In augustus 1944 heeft hij hard en met opvallend succes gewerkt om de concentratie van alle tanks in het voorterrein te voltooien toen het 8ste Leger plotseling werd verplaatst van de regio Florence naare de Adriatische kust. Vervolgens, tijdens de gevechten om de Gothenlinie, met grote tankslagen heeft hij weer door zijn energie vooruitzicht en initiatief alle brigades op sterkte gehouden wat betreft personeel en tanks.
Hij heeft voortdurend alle technische ontwikkelingen beoordeeld en herhaaldelijk geïmproviseerd met het oog op de specifieke eisen die het Italiaanse terrein stelde. Met zijn energie, efficiëncy en organisatorische kwaliteiten heeft hij aanzienlijk bijgedragen aan de belangrijke rol die de pantserformaties hebben gespeeld tijdens de succesvolle operaties in 1944.
Om in nauw contact te blijven met elke tankeenheid heeft hij uitzonderlijk plichtsbesef getoond door regelmatig pantserregimenten aan het front te bezoeken en heeft mij zo uitstekend geholpen een compleet beeld te krijgen van de problemen van het R.A.C.

"Waziristan 1919-21" en "Waziristan 1921-24"
India General Service Medal (1909 IGSM)

Bronnen

Foto