TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Murphy, Edward

Dienstnummer:
3853118
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
1 Loyal Regiment
Toegekend op:
22 juli 1943
Aanbeveling:
Op 29 aril 1943 voerde Sgt Murphy het bevel over 18 Platoon, D Coy toen de compagnie peloton 212 van de Irish Guards versterkte om de positie te behouden tegen aanvallen door tanks en artillerie. Tijdens de hele dag toonde Sgt Murphy grote persoonlijke moed en uitmuntend leiderschap.
212 Platoon werd 5 keer aangevallen door vijandelijke infanterie gesteund door tanks en zwaar mortiervuur. Sgt Murphy inspireerde met zijn voorbeeld en leiderschap het peloton steeds weer om de aanvallen af te slaan. Op een bepaald moment kreeg 18 platoon tijdelijk een tekort aan munitie maar Sgt Murphy liet zich niet uit het veld slaan en gooide stenen naar de vijand en zijn mannen, die dit verbazende schouwspel zagen sloegen de aanval weer af met stenen en geweerkolven.
Afgezien van zijn persoonlijk moed en hardnekkigheid, was het Sgt Murphy's voorbeeld dat zijn mannen in staat stelde stand te houden en geen centimeter terrein prijs te geven.
Distinguished Conduct Medal (DCM)

Bronnen

Foto