TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Buddell, John Charles

Geboortedatum:
november 1920 (Durban, Zuid-Afrika)
Dienstnummer:
103947 V
Nationaliteit:
Zuid-Afrikaanse (1910-1961, Unie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant
Eenheid:
No. 7 Squadron, South African Air Force
Toegekend op:
16 maart 1945
Aanbeveling:
Een uitmuntende tour van deze piloot werd beëindigd toen hij aan de grond werd gehouden nadat hij op 13 september 1944 door vijandelijk grondvuur was neergeschoten tijdens een vlucht ten noorden van Lago Commachio. Zijn staat van dienst wat betreft beschietingen en als duikbommenwerper is de hoogste lof waardig en zijn bereidheid en intiatief zijn ongeëvenaard.
Tijdens zijn tour is hij steeds met goede resultaten teruggekomen. Hij heeft geholpen bij de vernietiging van diverse treinen. Hij heeft veel voertuigen vernietigd en koeriers gedood.
Op 13 mei 1944 was hij behoorde hij tot een formatie die een trein beschoot bestaande uit twee locomotieven en meer dan 40 wagons; als resultaat van de beschieting kwamen er wolken stoom uit de locomotief en dankzij deze aanval op een rijdende trein bleef die 48 uur op die plaats staan. Een van de uitstekende prestaies van deze piloot. Hij wordt nadrukkelijk voorgedragen.
In aanvulling op de opmerkingen van de A.O.C., Desert Air Force, zoals boven vermeld, rapporteert de Wing Leader:
Lt Buddell heeft altijd de grootste bereidheid getoond de vijand te bestrijden en heeft bij alle gelegenheden zijn aanvallen vastberaden uitgevoerd, vaak tegen sterke tegenstand. Onlangs, toen hij achter de vijandelijke linies werd neergeschoten toonde hij de grootste koelbloedigheid in actie en volledige minachting voor eigen veiligheid toen hij een gewonde landgenoot hielp die hij in veiligheid bracht over terrein dat onder vuur lag.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto