TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Barratt, Roger

Overlijdensdatum:
2003
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
Staff Officer, G-5, Supreme Headquarters Allied Expeditionary Force (CHAEF)
Toegekend op:
20 september 1945
Aanbeveling:
Major R. Barrat heeft de leiding gehad over de personeelsafdeling van G-5. Hij is niet alleen verantwoordelijk geweest voor 30 officieren van deze sectie maar voor alle personeelszaken van de CA en officiern van het militair bestuur in ItaliŽ en op de Balkan. Bovendien had hij tot taak om te overleggen met de departementen in deze sector, met de diverse staven in Oostenrijk en met de organisatie die ontstond na de deelname van UNRRA op de Balkan. Hij heeft in *** gewerkt en succesvolle verbinding gehad met het Dep. Military Secretary's Branch; zij zijn, heb ik begrepen evenzeer tevreden met het werk van Major Barrat. Hij heeft grote discretie en tact getoond en heeft zich bewezen als een groot mensenkenner in elk opzicht.
Getekend: T.R. Hern, Brigadier, G.S. Deputy Asst. Chief of Staff G-5.
Member of the Order of the British Empire (MBE)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant-Colonel (Luitenant-kolonel)
Toegekend op:
18 juli 1947
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij de verlening van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten in de Middellandse Zee van 12 augustus 1945 tot 12 januari 1946. Als hoofd van de Sectie ItaliŽ en later als Executive Officer van de Policy and Control Division was Lieutenant Colonel Barratt verantwoordelijk voor de oprichting, organisatie, de plannen voor training en uitrusting van de ****. Onder het hoogst opmerkelijke toezicht van Lt Col Barratt verliep het programma van wereldwijde repatriŽring van Italiaanse krijgsgevangenen soepel en efficiŽnt. een **** samenvatting van burgerzaken en militaire regering in ItaliŽ was ***** en gehandhaafd onder de leiding van de duidelijkheid, perspectief en presentatie (?) leverde de basis waarop leden van het Huis van Afgevaardigden en het Congres, die het gebied bezochten, verder konden met een goede achtergrond om hun waarnemingen te beoordelen. Lt Col Barratt's plichtsbesef en zijn voortdurende intiatieven waren waardevolle bijdragen aan het succes van zijn opmerkelijke prestaties en strekken hem, zijn organisatie en de strijdkrachten tot grote eer.

Met bronzen palm
Medal of Freedom

Bronnen

Foto