TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Harvey, Richard Gowland

Geboortedatum:
30 september 1909
Overlijdensdatum:
30 september 1995 (Londonderry, Verenigd Koninkrijk)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

31 augustus 1924: Lieutenant
28 maart 1935: Captain
31 maart 1939: Major
7 september 1947: Honorary Lieutenant Colonel

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Naoorlogse Periode (1945-Heden)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
British Battalion, 15th Indian Infantry Brigade, 11th Indian Infantry Division, British Indian Army
Toegekend op:
1 augustus 1946
Aanbeveling:
Major Harvey was plaatsvervangend commandant van het 1st Leicesterhire Regiment en daarna van het Britse Bn gedurende de hele campagne in Maleisië behalve wanneer hij het commando voerde tijdens de diverse perioden van tijdelijke afwezigheid van de C.O. Hij toonde groot vermogen van leiderschap en een eerste klas oordeel tijdens alle operaties. Extreem koelbloedig in actie en nooit opgejaagd door vijandelijk vuur heeft hij een fraai voorbeeld gesteld met zijn volledige minachting voor eigen veiligheid. Wanneer troepen in de omgeving onder allerlei soorten zwaar vuur kwamen ging Major Harvey altijd naar ze toe om ze gerust te stellen. Zijn houding had altijd een kalmerend en bemoedigend effect.
Hij deed onder zwaar vuur een groot aantal verkenningen om de situatie te beoordelen wanneer de verbindingen met de voorste compagnieën waren verbroken en deed werk van onschatbare waarde met het bij meer dan een gelegenheid leiden en vinden van de weg door de jungle voor het bataljon. Hij toonde voortdurend een offensieve geest van begin tot einde op het hoogste niveau en alleen een rechtstreeks bevel kon hem ervan weerhouden naar voren te gaan tijdens diverse tegenaanvallen.
Major Harvey's organisatievermogen en zijn grenzenloze energie en vastberadenheid die niet onderdeden voor het vertrouwen dat hij wekte door zijn persoonlijke moed en professionele vaardigheden waren van de hoogste waarde gedurende de hele campagne.
Distinguished Service Order (DSO)
Periode:
Naoorlogse Periode (1945-Heden)
Toegekend op:
31 mei 1956
"Voor zijn werk in Noord-Ierland als Secretary, Counties of Londonderry, Tyrone en Fermanagh Territorial and Auxiliary Forces Association."
Officer of the Order of the British Empire (OBE)

Bronnen

Foto