TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dubery, Francis Reginald A.

Overlijdensdatum:
29 juni 1974
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

1944: Major

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Major (Tijdelijk Majoor)
Eenheid:
DAA & QMG, Headquarters, 3rd Parachute Brigade, 6th Airborne Division, British Army
Toegekend op:
8 november 1945
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Toegekend op:
1 januari 1951
Aanbeveling deel 1:
In de oorlog tussen 1939 en 1945 was Major Dubery adjudant van een bataljon, DAA & QMG Airborne Forces Depot and Development Center en later DAA & QMG 3rd Parachute Brigade. De laatste functie bekleedde hij in Frankrijk, tijdens de Airborne operaties voor de oversteek van de Rijn in maart 1945 en tijdens de erop volgende doorstoot van de 6th Airborne Division naar de Baltische Zee.
In mei 1947, toen de Territorial Army werd heropgericht, bood Major Dubery onmiddellijk ziijn diensten aan en werd in die maand aangesteld als DAA & QMG 4th (nu 44th) Parachute Brigade.
Sinds die tijd is zijn werk voor de Brigade uitmuntend geweest.
Zijn oorlogservaring en zijn diepgaande technische kennis van alle luchtlandingskwesties zijn van enorme steun geweest bij de training van alle rangen in de brigade. Zijn oprechte en aanstekelijke enthousiasme voor alle aspecten van de dienst in de Territorial Army zijn voor de hele brigade een inspiratie en een voorbeeld geweest.
Het is grotendeels aan zijn energie, vindingrijkheid en initiatief te danken dat vier opeenvolgende jaarkampen, bezocht door de brigade, van begin tot einde soepel en succesvol zijn geleid.
Deze prestaties, het resultaat van veel hard werk zijn des te opmerkelijker als men bedenkt dat Major Dubery sinds zijn demobilisatie belangrijke functies in een groot constructiebedrijf heeft bekleed. Hij is nu de directeur ervan en moet veel reizen door Groot-Brittannië.
Ondanks al die drukke werkzaamheden is er geen frequenter bezoeker van parades en weekend trainingen dan Major Dubery en er zijn maar weinigen die meer voor de Brigade en het Territorial Army als geheel hebben gedaan.
Part 2:
Aanbeveling:
Major Dubery is tijdens en na de oorlog onder mijn bevel gekomen. Hij is een zeer opmerkelijk officier en het is de hoogste tijd dat zijn diensten enige erkenning krijgen. Nadrukkelijk voorgedragen.
Member of the Order of the British Empire (MBE)

Bronnen

Foto