TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hemsley, Colwyn Streeten

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Major (Tijdelijk Majoor)
Eenheid:
HQ, 185th Infantry Brigade, 3rd Infantry Division, British Army
Toegekend op:
22 maart 1945
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Major (Tijdelijk Majoor)
Eenheid:
HQ, 185th Infantry Brigade, 3rd Infantry Division, British Army
Toegekend op:
24 januari 1946
Aanbeveling:
Major Hemsley was sinds februari 1944 SC en DAA & QMG van 185 Infantry Brigade tot aan de capitulatie op 8 mei 1945. Gedurende deze periode heeft zijn brigade elk doel veroverd dat eraan was toegewezen vanaf de aanval op Normandië tot aan de laatste gevechten om Bremen in de laatste dagen van de strijd in Europa. Dit succes is grotendeels te danken geweest aan het briljante en deskundige administratieve stafwerk binnen de Brigade en waarvoor Major Hemsley alleen verantwoordelijk was.
Zijn opeeenvolgende commandanten stelden groot vertrouwen in hem, ongeacht de problemen en die leken soms onoverkomelijk. Major Hemsley overwon ze en stelde zijn commandanten in staat een plan uit te voeren waarvan hij wist dat het aan de administratieve kant niet kon mislukken. Dit betekende voor Major Hemsley een grote hoeveelheid intensief en hard werk, vaak meer dan wat van een officier verwacht kon worden; maar ondanks de tegenvallende omstandigheden en problemen van planning en het werken in de nabijheid van de F.D.L.s, regelmatig onder vijandelijk vuur, heeft Major Hemsley nooit geaarzeld en heeft zijn Brigade in staat gesteld het grootste vertrouwen te hebben in zijn bijdrage aan hun inspanningen. Niets bracht deze officier ooit van zijn stuk en nooit hebben vijandelijke acties of een hoeveelheid complexe problemen in de weg gestaan van zijn gezonde beoordeling van administratieve plannen.
Member of the Order of the British Empire (MBE)

Bronnen

Foto