TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McDonald, Enoch Charles

Geboortedatum:
6 mei 1912 (Wolverhampton/Staffordshire, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
juli 1991 (Coventry/West Midlands, Verenigd Koninkrijk)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant Platoon Commander
Eenheid:
1st Battalion (The Leicestershire Regiment), 15th Indian Infantry Brigade, Indian 11th Infantry Division, Indian III Corps, Malaya Command
Toegekend op:
13 december 1945
Aanbeveling:
Sgt McDonald stelde een zeer fraai voorbeeld van persoonlijke moed tijdens de gevechten bij Kampar op 1, 2 en 3 januari 1942. Zijn positie werd diverse malen aangevallen en lag regelmatig onder intens vuur van mortieren maar Sgt McDonald bleef steeds kalm en vastberaden en grotendeels door zijn opgewektheid en aanmoedigingen werden zijn mannen aangespoord om stand te houden.
Op 3 januari raakte een van zijn mannen zo ernstig gewond dat hij niet weg kon komen vanuit zijn ongedekte positie in het dal. Sgt McDonald werkte zich onder zwaar vuur naar de man toe en toen hij merkte dat het onmogelijk was hem weg te slepen gaf hij hem water voor hij stierf. Deze N.C.O. kwam pas na grote moeilijkheden vanwege het vijandelijke vuur naar zijn eigen positie terug.
Met zijn optreden tijdens deze actie toonde hij zich een zeer goed leider en een zeer dapper man.
Distinguished Conduct Medal (DCM)

Bronnen

Foto