TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lee, John C. "Jack" (jr)

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company B, 23rd Tank Battalion, 12th Armored Division, U.S. Army
Toegekend op:
1945
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company B, 23rd Tank Battalion in actie tegen vijandelijke troepen op 4 en 5 mei 1945. Captain Lee's onverschrokken acties, persoonlijke moed en vurig plichtsbesef zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika en strekken hem, zijn eenheid en de landmacht van de Verenigde Staten tot grote eer.
Twee Sherman tanks van het 23rd Tank Battalion, U.S. 12th Armored Division onder commando van Captain John C. "Jack" Lee en anti-Nazi elementen van de Wehrmacht onder commando van Major Joseph "Sepp" Gangl kwamen bij het kasteel van Itter aan. De 3 groepen samen hielden gedurende de hele nacht aanvallen van SS verkenningseenheden tegen. De slag, ingezet door een sterke macht van 100 tot 150 SS'ers duurde tot in de morgen van 5 mei tot versterkingen in de vorm van het Amerikaanse 142nd Infantry Regiment tegen 16:00 arriveerden.

Headquarters, U.S. Forces-European Theater, General Orders No. 212
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen