TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wittsack, Hans Dietrich

Geboortedatum:
6 mei 1920 (Berlijn, Duitsland)
Overlijdensdatum:
30 december 1944 (Henri-Chapelle, BelgiŽ)
Begraven op:
Duitse Oorlogsbegraafplaats Lommel
Vak: 18. Graf: 458.
Dienstnummer:
-1337- 2. Fl.Ausb.Rgt.41
Nationaliteit:
Duitse (1933-1945, Derde Rijk)

Biografie

Dietrich Wittsack, die in Berlijn leefde, was net als zijn vader Otto Wittsack lid van de NSDAP, daarnaast was Dietrich Wittsack ook lid bij het Nationalistische Kraftfahrkorps (N.S.K.K.) en actief bij de Deutsche Arbeitsfront (D.A.F.). Ook de vader was een uiterst actief lid in verschillende Nazi-organisaties. Dankzij de hulp van de dochter van Dietrich Wittsack, zij werd 6 maanden na de dood van haar vader geboren, kan een redelijk goed beeld van de gezinssituatie worden geschetst. Dietrich Wittsack bezocht het Gymnasium in Berlin-Hermsdorf, hij rondde de opleiding daar met succes af. Van beroep was hij bankwerker (Machinenschlosser) .

Over zijn militaire loopbaan is weinig bekend, aangezien bij de Deutsche Dienststelle (nu onderdeel van het Bundesarchiv) maar 2 eenheden bekend zijn. Hij begon 01 september 1940 bij de 2. Kp. Flieger Ausbildungs-Regiment. De 2e melding die bewaard bleef is van 27 januari 1942 Wetterzug Luftflotte. Hij heeft ťťn keer wegens ziekte in een hospitaal gelegen, in 1942 vanaf 27 januari tot 2 februari . Dat was het Luftwaffenlazarett in St. Gilles (BelgiŽ). Zijn dochter heeft slechts heel weinig informatie over haar vader. Net als bij de meeste andere families is dit onderwerp nauwelijks aan de orde gekomen. Zijn dochter heeft slechts 2 fotoís van haar vader. Op ťťn foto is Dietrich Wittsack in een tropenuniform te zien. Wittsack's dochter weet van haar moeder dat hij in Afrika heeft gezeten. Hierover is verder niets bekend. Dietrich Wittsack maakte deel uit van de groep rond Lt. Arno Krause. De gebeurtenissen van destijds zijn bij Arno Krause te lezen. Dietrich Wittsack stierf in de wetenschap een zwangere vrouw achter te laten. Zijn dochter heeft het er tot op de dag van vandaag moeilijk mee. Zeker ook omdat de motivatie deel te nemen aan operatie "Greif" helemaal niet duidelijk is. Vanwege de relaties van de gezinsleden onderling acht zij het mogelijk dat hij indruk wilde maken bij zijn vader.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto

Thema's