TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bartholomay, Albert J.

Geboortedatum:
11 februari 1922 (Cuyahoga County/Ohio, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
21 oktober 1944 (Leyte, Filippijnen)
Dienstnummer:
15 307 531
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Albert Bartholomay groeide op in Medina, Ohio. Hij studeerde af aan de Medina High School in 1939. In 1942 ging hij in militaire dienst, dit was zijn eindjaar aan de Ohio State University, waar hij in het voorjaar afstudeerde. Hij studeerde rechten. "Hij ontving zijn militaire opleiding te Fort Lewis, Washington, Camp Bend, Oregon en Camp Roberts, Californië" - Medina Gazette. Hij vertrok op 27 juli 1944 vanuit San Francisco, Californië aan boord van de USS General John Hope.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
361st Field Artillery, 96th Infantry Division, U.S. Army
Voordracht:
"Pfc Bartholomay was een lid van een vooruitgeschoven artillerie waarnemingspost, toegevoegd aan een aanvalseenheid van de infanterie. Toen de groep onder vijandelijk artillerievuur terecht kwam welke de voorraden op het strand vernielde en het uitladen ernstig bemoeilijkte, bleef hij op zijn post, informatie zendend, waardoor de vijandelijke artillerie het zwijgen opgelegd kon worden. De heldhaftige toewijding van PFC. Bartholomay kostte hem het leven."
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto