TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Schubert, Paul-Georg

Geboortedatum:
2 juli 1912
Overlijdensdatum:
9 juni 1985
Nationaliteit:
Duitse (1933-1945, Derde Rijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Oberfeldwebel (Adjudant onderofficier)
Eenheid:
Zugführer 3./Pionier-Bataillon (mot) 3
Toegekend op:
2 maart 1944
Aanbeveling:
Het 3./Pionier-Battalion (mot) 3 werd op 9.2.1944 toegevoegd aan Kampfgruppe Schönfeld tijdens de Duitse poging om het dorp Aprilia te heroveren.
De inleidende aanval, ’s nachts in de stromende regen was een succes en de begraafplaats werd heroverd op de verraste vijandelijke eenheden. Verder naar voren lag de Guardapassibrug die vitaal was voor de voortzetting van de aanval op de stad. Het geniepeloton onder commando van Leutnant Friedrich en Oberfeldwebel Schubert kreeg opdracht dit object in te nemen waarbij Schubert’s peloton de brug zelf kreeg toegewezen. Hij en zijn mannen slaagden erin de brug te bestormen, de verdedigers uit te schakelen en op het laatste moment de explosieven op de brug te verwijderen. Zo viel de brug onbeschadigd in Duitse handen waardoor eenheden van het Grenadier-Regiment 735 en de Panzer-Abteilung 103 in staat werden gesteld de stad binnen te trekken.
Tijdens dit gevecht raakte Oberfeldwebel Schubert zwaargewond maar ter erkenning van deze tactische overwinning zou hij het Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes ontvangen.
Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes

Bronnen

Foto