TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Broad, Frederick Heath

Geboortedatum:
3 september 1923 (Londen, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
19 november 1944 (Wijhe, Nederland)
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Algemene Begraafplaats Wijhe
Vak: 41. Rij: E. Graf: 2.
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Frederick is op 3 september 1923 geboren in Londen Engeland als zoon van Frederick Thomas en Dorris Minnie Broad, beiden Brits. Hij was op 20 juni 1944 getrouwd met Alice Broad-Carney (Britse) in Carlisle Engeland. Ze hadden een dochter Avril en een nieuwe baby (Gerald Frederick Heath Broad) werd geboren op 30 juli 1945 waarvan de naam onbekend is. Zijn zusters waren: Dorothy Eleanor en Joan Alfreda Broad.

Hij liep stage als gereedschapsmaker en hij was lid van the Anglican Church. Zijn hobby’s waren: Canadian football, honkbal en model- vliegtuigen.
Hij nam in 1942 dienst in Toronto.

Zijn vliegtuig vertrok uit Deurne (Antwerpen) op zondag 19 november 1944 om 8.30 s’ochtends om ergens een aanval te doen in Oost- Nederland op een spoorwegovergang en Frederick stortte toen neer op de leeftijd van 21 jr. t.g.v. een interne explosie van zijn vliegtuig bij Wijhe en hij werd daarna aldaar begraven.

Op zijn grafsteen: " He that believeth in Me, Though he were dead, Yet shall he live" St. John XI.25

Hij diende bij the 257 (R.A.F.) Sqdn.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

  • Foto 1: Anton Heimerikx
  • - Edwin van der Wolf & Anton Heimerikx