TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ramey, Ralph Lester

Geboortedatum:
23 juni 1911
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (Luitenant-ter-Zee 2e Klasse)
Eenheid:
U.S.S. McKean (APD-5), U.S. Navy
Toegekend op:
28 september 1943
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand, dienend als bevelvoerend officier van de Destroyer-Transport U.S.S. McKean (APD-54) tijdens de bezetting van het eiland Rendova en de aanval op de New Georgia eilandengroep in juni en juli 1943. Lieutenant Ramey bracht diverse malen troepen en voorraden naar wateren waar regelmatig Japanse oppervlakteschepen en duikboten voeren. Zijn schip werd vaak vanuit de lucht, door duikboten en door kustbatterijen aangevallen. Door zijn vaardigheid en vastberadenheid voltooide hij elke aan hem toegewezen missie met succes en sloeg alle aanvallen af zonder schade aan zijn schip. Zijn optreden paste voortdurend binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander South Pacific: Serial 001979
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander (Luitenant-ter-Zee 1e Klasse)
Eenheid:
U.S.S. McCook (DD-496), U.S. Navy
Toegekend op:
6 oktober 1944
Silver Star Medal (SSM)
Aanbeveling:
Wegens verdienstelijke uitvoering van zijn taak als bevelvoerend officier van U.S.S. McCook (DD-469) in actie tegen de Duitse kustverdediging en troepenconcentraties op de Franse kust op 6, 7 en 8 juni 1944. Als eenheid van de Close Fire Support Group voer de McCook dichter naar de stranden en terwijl zij onder vijandelijk vuur lag, legde ze nauwkeurig en effectief vuur op vijandelijke artillerie- en mortierstellingen en op vijandelijke troepenconcentraties die onze troepen op de landingsstranden onder vuur namen en hun voortgang ophielden. Lieutenant Commander Ramey ging vaardig en efficiënt met zijn schip om en leidde het vuur van zijn geschut zodanig dat zijn vuursteun van onschatbare waarde was voor onze eigen troepen. Zijn dappere plichtsbesef strekt hem en de Amerikaanse Marine tot grote eer.

Commander Naval Forces Europe: Serial 9356 (Gold Star in lieu)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander (Luitenant-ter-Zee 1e Klasse)
Eenheid:
U.S.S. McKean (APD-5), U.S. Navy
Toegekend op:
14 januari 1944
Legion of Merit - US Military
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijhk waardevol optreden bij het verlenen van uitmuntende diensten aan de Regeing van de Verenigde Staten als bevelvoerend officier van de U.S.S. McKean (APD-5) van 1 juli 1943 tot 17 november 1943. In die periode voerde het schip onder commando van Lieutenant Commander Ramey troepen, uitrusitng en voorraden aan vor onze operaties tegen de vijand op New Georgia, Vella Lavellea, Treasury, Choiseul en Bougainville, hij nam deel aan een bombardement op vijandelijke installaties en deed dienst als escorteuir van andere schepen die betrokken waren bij transport en verkenning. Ondanks de defectern, te wijten aan de leeftijd van het schip, de moeilijkheden tijdens operaties en soms het maken van radicale manouevres onder vuur en in onbekende en slecht in kaart gebrachte wateren en de hardnekkige aanvallen van vijandelijke vliegtuigen en boven- en onderwaterschepen ontweek en bevocht Lieutenant Commander Ramey door opmerkelijke vastberadenheid, vaardigheid en moed de gevaren voor zijn schip. Hij bracht de vijand schade toe en voltooide met succes alle missies die hem waren toevertrouwd. Toen zijn schip uiteindelijk werd getorpedeerd droegen zijn moed en de discipline die hij zijn mannen had bijgebracht bij aan het zoveel mogelijk voorkomen van doden en gewonden onder zijn bemanning. Zijn optreden onder vuur en bij alle andere gelegenheden zijn een voortdurende inspiratie geweest voor allen die onder hem dienden. De uitoefening van zijn taken is steeds in overeenstemming geweest met de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine en hebben aanzienlijk bijgedragen aan het succes van onze offensieven tegen de vijand op dit strijdtoneel.

Commander South Pacific: Serial 00165

Bronnen