TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Harrington, Timothy Ambrose

Overlijdensdatum:
23 september 1944
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Oude Algemene Begraafplaats Wierden
Rij: A. Graf: Joint 12.
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Timothy werd op 4 september 1918 geboren in Killaloe, Ontario als zoon van Cornelius en Isabella (Bella) Harrington-Carty. Zijn broers waren: Earl, Thomas, Harold, Leonard, Gerald, Joseph, Omer en Orville Harrington. En zijn zusters waren: Mrs. E.R. Smich, Mrs. Ken Walsh, Mrs. J.A. Maxwell, Isabel en Therese Harrington.
Zijn beroep was mijnwerker, boer en leerling drukker en hij was lid van de rooms-katholieke kerk. Zijn hobby’s waren: ijshockey, honkbal, jagen en knutselen aan auto’s.
Hij nam op 15 mei 1942 dienst in Hamilton Ontario.
Timothy sneuvelde op zaterdag 23 september 1944 op de leeftijd van 26 jr. t.g.v. een crash bij Wierden waarbij hij òf op weg was òf op de terugweg van een aanval met de Lancaster L.L. 914 op Münster (Duitsland) en hij werd daarna begraven op de alg. begraafplaats in Wierden. Enkele bemanningsleden werden daarna vermist: Pilot officer William Begg, RAF en zijn naam staat op the Runnymade Memorial in Engeland, panel 204, Sgt Eric Haskins, RAF en zijn naam staat op the Runnymade Memorial, panel 231, Flight Sgt Harold Herbert Joseph Bromley, RAF en zijn naam staat op the Runnymade Memorial, panel 216 en Sgt James Moreton, RAF en zijn naam staat ook op the Runnymade Memorial, panel 234.
En ook begraven op de alg. begraafplaats in Wierden: Sgt Archibald Donald Jones, RAF, gezamenlijk graf Rij A 12 en Sgt Frederick Wilcock, RAF, Rij A graf 13.
Timothy diende bij the 9 (RAF) squadron Royal Canadian Airforce.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

  • Foto 1: Henk Hommers
  • - Edwin van der Wolf

Foto