TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rudd, Brian Randall

Overlijdensdatum:
7 augustus 1944
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Arezzo
Vak: III. Rij: C. Graf: 7.
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
2nd Battalion Coldstream Guards, 1st Guards Brigade, 6th Armoured Division, British Army
Toegekend op:
7 december 1944
Aanbeveling:
Op 29 juni 1944 voerde Lt B.R. Rudd het bevel over een lange-afstandspatrouille bestaande uit zijn eigen peloton en een sectie carriers. Het peloton had al 3 dagen lang een ongedekte positie in de frontlinie ingenomen toen op ongeveer 3 kilometer voor de voorste stelling Lt. Rudd en zijn mannen een huis beslopen en compleet verrasten met daarin 15 Duitsers waarvan er 7 werden gedood en 5 gevangen genomen.
Bij een poging verder te trekken kwam het peloton onder zwaar vuur van Spandaus en mortieren vanuit een positie die door een veel sterkere vijand werd bezet.
Ondanks dat hij volledig was afgesneden van de rest van zijn bataljon, slaagde Lt Rudd erin gedurende de rest van de dag en de volgende nacht nauw contact te houden met de vijand
In de duisternis probeerde de vijand Lt Rudd’s positie te verkennen maar elke poging tot doorbraak werd afgeslagen. Voordat de dag aanbrak verplaatste hij zijn troepen naar nieuwe posites en bleef de rest van de dag de vijand observeren.
Gedurende deze lange en geïsoleerde patrouille inspireerde Lt Rudd met zijn voorbeeld, zijn persoonlijke moed en initiatief allen onder zijn bevel. Het succes van de patrouille was ongetwijfeld te danken aan zijn magnifieke leiding en onvermoeibare vastberadenheid.

Postuum toegekend
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto