TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Smith, Stuart Arthur

Geboortedatum:
3 januari 1920 (Longton/Staffordshire, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
13 januari 1989 (Wroughton/Wiltshire, Verenigd Koninkrijk)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

?: 2nd Lieutenant (W/S)
11 januari 1947: Lieutenant
?: Captain
3 januari 1954: Major
?: Lieutenant Colonel

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Eenheid:
GSO III, Headquarters, 8th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
19 juli 1945
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Eenheid:
GSO III, Headquarters, 8th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
13 december 1945
Aanbeveling:
Captain Smith was GSO III (Air) tijdens het laatste offensief en door zijn deskundigheid en oog voor detail, vaak met slechtee communicatie en onvoldoende rust, garandeerde hij de nauwe samenwerking met de R.A.F. die daarmee de operaties van de divise sterk steunde.
Bovendien, toen in december de divisie opdracht kreeg snel het Serchiodal in te trekken, werd Captain Smith vooruit gestuurd om het samentrekken van de divisie te verzekeren. Dat deed hij onder zeer moeilijke omstandigheden met succes en in zeer weinig beschikbare tijd. Gedurende de operaties waren Captain Smith’s optreden en grondigheid zeer prijzenswaardig.
Aan het begfin van de campagne was deze officier 3 Bde IO waar zijn harde werken en zijn ijver een voorbeeld waren voor ieder waarmee hij contact kwam. Gedurende de campagne heeft hij zich nooit gespaard om de uiterste efficiëntie in zijn werk te bereiken.

Datum van voordracht: 19 juli 1945
Member of the Order of the British Empire (MBE)
Rang:
Lieutenant-Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
4/5th Battalion Royal Leicestershire Regiment
Toegekend op:
13 juni 1964
Aanbeveling:
In de 2,5 jaar dat deze officier het bevel voerde, heeft hij met opmerkelijk succes een hele reeks verantwoordelijkheden op zich genomen die normaal gesproken aan een 1ste bevelvoerend officier van een Territorial Army toevallen.
Bij zijn aankomst had hij de lastige taak om 2 aparte eenheden om te vormen tot een enkel samenhangend bataljon. Deze taak werd zeer bemoeilijkt omdat het ging om de samensmelting van 2 eenheden van verschillende takken van dienst. Dit vereiste grote tact, omzichtigheid en leiding om de talloze problemen bij het opnieuw trainen maar niet te noemen. Het resultaat was een ongekend succes.
Bijna gelijktijdig met de problemen rond deze samensmelting kwam de verplaatsing van het Regimentshoofdkwartier van de oude locatie naar het TA centrum dat door deze CO werd gerund. Zijn inspanningen bij het verwelkomen van het RHQ en het in kaart brengen van de eerste problemen droegen in hoge mate bij aan het effectief functioneren van het RHQ. Dit had duidelijk invloed op het regiment als geheel en ging ver uit boven de beperkingen van zijn eigen bataljon.
Maar dit was nog niet alles. Op de meest efficiënte manier heeft hij de bijkomende verantwoordelijkheden op zich genomen van het huisvesten, opbouwen en aanmoedigen van het reguliere wervingsteam van zijn regiment. Dit werkte zo goed dat het aantal rekruten sterk is gestegen. In een jaar bewezen de cijfers dat het regiment een van de sterkst groeiende infanterieregimenten was.
Verder, binnen het afgelopen jaar, was er de sluiting van het Brigade Depot. Deze gebeurtenis heeft deze officier opgezadeld met de verantwoordelijkheid voor 3 grote CFF eenheden. Het aanvullernde werk is aanzienlijk en is al meer dan wat nodig is voor de ACF contingenten in het bataljonsgebied.
De inspanningen van deze officier beginnen nu hun vruchten af te werpen. Het resultaat is dat de situatie van het regiment als geheel en van zijn bataljon in het bijzonder zich in een opmerkelijk goede positie bevinden. Dit alles is bereikt met voortdurende en onvermoeibare inspanningen van deze officier. Zijn werk was onophoudelijk en het aantal dagen en uren dat hij eraan besteedde is ver uitgestegen boven dat normaal vereist of verwacht wordt.
Zijn bataljon is sterk zowel in aantal als in kwaliteit. De militaire efficiëncy op alle terreinen is van een hoog niveau en zowel de eigen successen als de goede gang van zaken in het regimentscentrum van vandaag de dag zijn geheel te danken aan de persoonlijke voortdurende inspanningen van deze officier.

Datum van voordracht: 28 oktober 1963
Officer of the Order of the British Empire (OBE)

Bronnen

Foto