TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lee, Douglas Wilfred

Geboortedatum:
24 april 1921 (Johannesburg, Zuid-Afrika)
Overlijdensdatum:
juni 2000
Dienstnummer:
329130V
Nationaliteit:
Zuid-Afrikaanse (1910-1961, Unie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain
Eenheid:
No. 92 (East India) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
2 maart 1945
Captain Lee heeft een uiterst fraaie tour voltooid en in december 1944 is hem een DFC (Immediate) toegekend voor zijn uitzonderlijke moed en plichtsbesef die een voorbeeld en inspiratie vormden voor allen. Zijn immense populariteit, zijn absolute betrouwbaarheid en zijn gave om het bevel te voeren maken hem tot een opmerkelijk Flight Commander. Bij diverse gelegenhgeden heeft hij mij vervangen als O.C. van het squadron, welke taken hij met groot succes uitvoerde en als de vijandelijkheden niet waren beëindigd was hij veel hoger opgeklommen in de strijdkrachten.
Major John E. Gasson
Aanbeveling in de London Gazette:
Deze officier heeft een fraai voorbeeld gesteld van dapperheid en moed gedurende een opmerkelijke tour. Hij heeft aan een groot aantal operaties deelgenomen, veel ervan tegen doelen ter ondersteuning van onze aanvallende grondtroepen voor wie het resultaat van zijn nauwkeurig bombarderen van doelen als versterkingen, observatieposten en geschutsopstellingen tot de grootste steun zijn geweest. Deze officie heeft het hoogste niveau van plichtsbesef bereikt.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto