TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Valle, Pedro Augusto del

Geboortedatum:
28 augustus 1893 (San Juan, Puerto Rico)
Overlijdensdatum:
28 april 1978 (Annapolis/Maryland, Verenigde Staten)
Begraven op:
United States Naval Academy Cemetery
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Brigadier General (Brigadegeneraal der Mariniers)
Eenheid:
11th Marine Regiment, 1st Marine Division "The Old Breed", U.S. Marine Corps
Toegekend op:
23 maart 1943
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten als Division Artillery Officer en bevelvoerend officier van de Eleventh Marines gedurende de hele periode tussen de verovering van het vijandelijke vliegveld op Guadalcanal op 7 augustus tot aan de aflossing van de 1st Division op 9 december 1942. General DelValle hield toezicht op en leidde de inzet van de veldartillerie. De hoge graad van technische bekwaamheid en de grote strijdlust die kenmerkend zijn voor de eenheden onder bevel van Generaal DelValle tijdens alle operaties, weerspiegelen de grote professionele talenten en het plichtsbesef, getoond door deze officier. De uitzonderlijke effecten van het vuur van de eenheden onder zijn bevel hebben bij veel gelegenheden aanzienlijk bijgedragen aan het succes van de Amerikaanse troepen bij het verdedigen van Guadalcanal tegen herhaalde pogingen van de vijand het eiland weer in bezit te krijgen.

Commander in Chief Pacific: Serial 0645
Legion of Merit - US Military
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Brigadier General (Brigadegeneraal der Mariniers)
Eenheid:
III Marine Amphibious Corps Artillery, III Marine Amphibious Corps, U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten als bevelvoerend generaal, III Amphibious Corps Artillery tijdens de vorming van de eenheid en van 21 juli tot 10 augustus 1944 tijdens de aanval op en de bezetting van het eiland Guam. Brigadier General DelValle toonde uitzonderlijke vaardigheden, niet alleen bij de vorming, organisatie en training van de eenheid binnen een korte periode voorafgaand aan het vertrek, maar ook tijdens de actie op Guam waar hij meer professionele vaardigheden toonde. Zijn moed, vastberadenheid en opmerkelijke leiderschap gedurende de hele actie droegen aanzienlijk bij aan het succes van de hele operatie en kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse marine.

Gold Star in lieu
Legion of Merit - US Military
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor der Mariniers)
Eenheid:
1st Marine Division "The Old Breed", U.S. Marine Corps
Uitgereikt voor:
Operatie Detachment
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als bevelvoerend generaal van de 1st Marine Division tijdens de aanval op en de bezetting van Okinawa Shima in de Ryukyu eilandengroep van 1 april tot 21 juni 1945. Major General DelValle, een briljant tacticus, voerde op 1 april 1945 met zijn eenheden een strategische landing uit op de westkust van Okinawa en lanceerde onmiddellijk een fel offensief, hij brak door de Japanse verdediging, stak het eiland over en veroverde in 72 uur agressieve actie een strook bezet gebied dat zich van de westkust tot de oostkust uitstrekte.
Naar het zuiden draaiend, liet hij zijn troepen oprukken naar het formidabele stelsel van natuurlijke en kustmatige verdedigingen die de vijandelijke versterking bij Shuri vormden maar kwam erachter dat dikke modder de inzet van veel ondersteunende wapens en bevoorrading bijna onmogelijk maakte behalve vanuit de lucht. Nadat hij de situatie met militaire scherpzinnigheid had geanalyseerd, wijzigde hij zijn aanvalsplannen met feilloos inzicht en begon aan een lang en bitter beleg tot het verdedigende garnizoen gedecimeerd was en het ingwikkelde bastion verwoest. Hij was een onverschrokken leider en bleef een meedogenloze strijd voeren en veroverde een aantal zwaar versterkte en onderling verbonden stellingen in de heuvels tot aan de meest zuidelijke punt van het eiland. Hij liet zich niet afschrikken door de dodelijke nauwkeurigheid van het vijandelijke vuur en bezocht regelmasig de fronten, behield daardoor het directe toezicht op de operaties en spoorde zijn vermoeide maar dappere Mariniers aan tot heroische inspanningen tijdens kritieke fasen van de langdurige en vermoeiende campagne. Door zijn superieure leiding als generaal, zijn opmerkelijke moed en hardnekkige vasthoudendheid tegenover een machtige tegenstander leverde Major General DelValle een essentieële bijdragen aan de verovering van deze fel verdedigde buitenpost van het Japanse Keizerrijk en zijn beslissende optreden gedurende de wrede vijandelijkhededn strekt hem, de eenheden onder zijn bevel en de Amerikaanse marine tot de hoogste eer.
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
"Voor in 1939 getoonde heroïek met levensgevaar zonder conflict met een gewapende vijand in Rome, Italië."
Navy and Marine Corps Medal (NMCM)

Bronnen