TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Richardson, Frederick Charles

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Assistant Electrician
Eenheid:
The Torquay and Paignton Gas Company
Toegekend op:
4 januari 1943
Aanbeveling:
Tijdens een luchtaanval overdag werd een gashouder door vijandelijke toestellen aangevallen en er ontstonden felle branden. Denton en Richardson klommen op het dak en met volledige minachting voor eigen veiligheid werkten ze hard om voor het donker werd de branden te blusen. Hun kleding vloog vaak in brand en terwijl ze omringd waren door vlammen tot ruim 30 meter hoog, redden Denton en Richardson ongetwijfeld het leven van een arbeider door hem omhog te trekken toen hij van het dak af rolde. Bij deze actie brak Denton twee ribben maar hij ging door met zijn werk.
Een paar weken later werd een andere gashouder gebombardeerd en door vijandelijk vliegtuigen zwaar beschoten met kanonnen. De houder stond aan een kant in brand. Denton en Richardson stelden weer een uitmuntend voorbeeld van moed en plichtsbesef met als gevolg dat de branden werden geblust, noodreparaties werden uitgevoerd en de gaslevering in het gebied niet werd onderbroken.
Mr. Taylor had bij beide gelegenheden de leiding over de brandbestrijding en zijn voorbeeld was een grote aansporing voor zijn mensen.
George Medal

Bronnen

Foto