TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Parsloe, Owen Edward

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Works Superintendent
Eenheid:
ARP Rescue Party, ARP Bromley, Air Raid Precautions (ARP), Home Office, British Government
Toegekend op:
21 februari 1941
Aanbeveling:
Mr. Parsloe en Mr. Field vergezelden een reddingsploeg naar een paar huizen die volledig waren ingestort door de ontploffing van een bom. Bij aankomst werd bekend dat er zich nog zes mensen in het huis bevonden, twee volwassenen en vier kinderen. De eerste vloerbalken met het puin van het dak er bovenop waren op de bewoners gevallen waardoor een ruimte van een halve meter overbleef tussen de balken en de begane grond. De enige manier om binnen te komen was het graven van een tunnel onder het puin.
Mr. Parsloe kroop de tunnel in en hij en Mr. Field plaatsten stempels om het puin omhoog te houden. Er kon in deze richting weinig worden gedaan zonder dat er puin op het hoofd van de joingen viel die op het bed opgesloten lag. Het hielp wel bij het reddeen van een vrouw wier benen onder het bed bekneld lagen, dat werd gedaan door het bed met een zaag door te zagen. De redding van de jongen was veel moeilijker en Mr. Parsloe en Mr. Field moesten allebei op hun buik naar binnen kruipen en de veren van het matras losmaken om de redding van onderen te kunnen doen. Hierdoor raakte echter meer puin los. Mr. Field wist zich naar het hoofdeind te wringen en de berg puin en kalk te verwijderen. Er werd bij dit werk een groot risico genomen omdat het leek also de balken die het puin ondersteunden zelf door puin werden gesteund. Field moest, geholpen door Parsloe, dat werk languit liggend doen. Uiteindelijk werd het hoofd van de jongen bevrijd en kon hij er zonder letsel aan zijn enkels onderuit getrokken worden.
De redding duurde ongeveer drie uur en vanwege de wankele steun van het puin boven de tunnel en de slechte toestand van de muur bestond tijdens de hele operatie het gevaar dat de personen die daar werkten bedolven zouden worden.
George Medal

Bronnen

Foto