TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hayman, John Eustace Cyril

Geboortedatum:
1906
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

John Eustace Cyril Hayman werd in 1906 geboren als zoon van Thomas Eustae Hayman (1870 - 10 november 1917) en Isabel Helen Thomas (9 november 1873 - 5 februari 1944).

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Police Constable
Eenheid:
City of London Police, British Police Forces, Home Office, British Government
Toegekend op:
21 februari 1941
Aanbeveling:
Police Constable Hayman heeft met voortdurend groot plichtsbesef gewerkt en heeft moed en initiatief getoond waarmee hij levens en eigendommen heeft gered.
Hij droeg bij aan het voorkomen van een felle brand toen er een brandbom op een kantorencomplex van vijf verdiepingen in de City neer kwam. Hij bestreed het vuur op de vijfde verdieping met een voetpomp en ondanks het grote gevaar en de intense hitte, zette hij zijn pogingen voort tot de brand geblust was.
Bij een andere gelegenheid veroorzaakte een zware bom aanzienlijke schade aan een gebouw en er brak brand uit in het puin. Constable Hayman werd door de explosie omvergeblazen maar nam onmiddellijk de leiding. Het rook sterk naar gas en hoewel het vuur zich snel uitbreidde en er gevaar voor ontploffing bestond doorzocht hij het gebouw en slaagde erin de gastoevoer af te sluiten. Hij maakte toen een menselijke ketting en ging met emmers water en een voetpomp het gebouw in onder groot gevaar van vallende brandende balken en kreeg de brand onder controle voor de brandweer arriveerde. Tijdens dit incident vlogen er voortdurend vijandelijke vliegtuigen over die zwaar werden beschoten door luchtafweer.
Bij een andere gelegenheid, na de explosie van een H.E. bom, verleende Constable Hayman eerste hulp aan een zwaar gewonde man wiens leven werd gered door de kennis en vaardigheid van Constable Hayman.
George Medal

Bronnen

Foto