TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Thompson, Norman

Dienstnummer:
VB1896266
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 2 Special Boat Section, Special Service Brigade, Combined Operations Headquarters, War Office, British Government
Toegekend op:
11 november 1943
Aanbeveling:
In de afgelopen maanden heeft No. 1896266 Sgt Thompson als N.C.O. gediend bij de Special Boat Section van de Special Service Brigade in operaties betreffende de markering van stranden voor Operatie Torch, de landing van agenten in vijandelijk gebied en bij twee operaties op de oostkust van Sardinië, voornamelijk om de vijand te misleiden.
Hij heeft zich bewezen als uiterst betrouwbaar in actie en hij werd genoemd door Admiral of the Fleet Sir Andrew Cunningham, opperbevelhebber Mediterranee wegens getoond initiatief, plichtsbesef en dapperheid tijdens bovengenoemde operaties en omdat hij een fraai voorbeeld heeft gesteld aan ander personeel van de Special Boat Section.
Ik beveel Sgt Thompson nadrukkelijk aan voor toekenning van de Military Medal ter erkenning van zijn diensten en het extreem hoge niveau dat hij gedurende een lange periode van operationele activiteiten heeft gesteld.
Military Medal (MM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrant Officer 1st Class (Vaandrig)
Toegekend op:
6 april 1947
"Voor verdiensten in de South-West Pacific Area."
Mentioned in Dispatches

Bronnen

Foto