TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Young, Arthur

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lance-Corporal
Eenheid:
No. 6 Troop, No. 2 Commando, 1st Special Service Brigade, Combined Operations Headquarters, War Office, British Government
Toegekend op:
5 juli 1945
Uitgereikt voor:
Operatie Chariot
L/Cpl Arthur Young was lid van een aanvalsploeg onder bevel van Captain M.C. Burn van No. 2 Commando. De ploeg zat aan boord van een motorsloep die als gevolg van zwaar vijandelijk vuur in brand vloog en explodeerde. Degene die niet werden gedood werden de Loire ingeslingerd en begonnen naar de oever te zwemmen.
L/Cpl Young kon met enige moeilijkheden, hij was gewond aan zijn voet, met de anderen mee zwemmen. Hij zag dat Captain Burn in moeilijkheden was en dreigde te verdrinken. Hij greep de officier bij zijn haar en begon hem naar de oever te trekken.
De vijand vuurde met mitrailleurs op de zwemmers en Young moest diverse malen onder water gaan om niet geraaakt te worden. Hij ging door en kreeg Captain Burn aan wal. De officier herstelde al snel en kon aan het gevecht deelnemen.
Door zijn actie en minachting van zijn eigen toestand, was L/Cpl Young grotendeels verantwoordelijk voor het redden van het leven van Captain Burn.
Mentioned in Despatches

Bronnen

Foto